Billur Tuz, Türkiye’de üretim yapan ilk rafine tuz fabrikası olarak 1964 yılından beri İzmir’de faaliyet göstermektedir.
Billur Tuz, ham tuz ihtiyacını, Türkiye’nin en büyük deniz tuzlası olan Çamaltı Tuzla’sından karşılamaktadır. Çamaltı Tuzlası, Ege Denizi kıyısında, doğal koruma alanı olan İzmir Kuş Cennetinin yanında yer almaktadır.
Türkiye’de tuz alanında bugün en büyük tesise sahip, en güvenilir ve sektörün her zaman tartışılmaz lideri olan Billur Tuz’un bugünkü kapasitesi 250.000 ton olup, yeni yatırımlar ile kapasitesini arttırma çalışmaları devam etmektedir.
Billur Tuz, rafine sofra tuzu üretimi amacıyla kurulmuş, zamanla pazar ihtiyaçları doğrultusunda, üretim tesislerine yatırım yaparak rafine ve yıkama sanayi tuzları, sağlık tuzları ve doğal sofrada öğütme tuzlarını da portföyüne katmıştır.
Gelişmiş laboratuvar, modern cihazlar ve ileri üretim teknolojisi ile donatılmış Billur Tuz tesislerinde, TSE tarafından belgelendirilen kalite sistemleri ISO 9001 ve ISO 22000, TSE’nin Yemeklik Tuz Standardı TS 933, ve Sanayi Tuzları Standardı TS EN 973 uygulanmaktadır. Billur Tuz ürünlerinin aynı zamanda Helal ve Kosher sertifikaları da mevcuttur.
1964’ten beri insan hayatına ve sağlığına değer katan Billur Tuz’un sofralık ve sanayi ürünleri, Türkiye’de ve dünya çapında birçok ülkede satışa sunulmaktadır.
Anasayfa / Kurumsal /